Elektrische laadpalen voor bedrijven

Heeft jouw bedrijf behoefte aan een elektrische laadpaal? Met elektrische laadpalen voor bedrijven bied jij jouw collega’s en bezoekers een extra service. Vraag vandaag nog een elektrische laadpaal aan en laat deze op korte termijn volledig kosteloos installeren en onderhouden door Opcharge.

Laadpaal aanvragen

laadpaal bedrijf

Voor iedereen een laadoplossing

Ontvang je vaak gasten die hun elektrische auto opladen tijdens een bezoek? Met een elektrische laadpaal voor jouw bedrijf kun je een waardevolle service bieden aan je klanten, bezoekers en werknemers. Door zakelijke laadpalen op je parkeerterrein te plaatsen, moedig je mensen die een elektrische auto hebben aan om naar jouw organisatie te rijden. In plaats van tanken langs de snelweg laden zij nu hun elektrische auto op bij jouw bedrijf en kunnen zij hun weg zo vervolgen. Zo voelen ze de waardering vanuit jouw organisatie als er voor hen een zakelijke laadpaal beschikbaar is.

Zakelijke laadpalen zijn ook een goede optie voor organisaties met veel parkeergelegenheid, zoals in de sport-, horeca- en recreatiebranche. Door bezoekers en gasten de mogelijkheid te bieden om hun elektrische vervoer op te laden tijdens hun bezoek, bied je ze een extra service. Ook als je organisatie niet veel gasten en klanten ontvangt, kunnen zakelijke laadpalen een uitkomst bieden. Door laadpalen op het bedrijventerrein te implementeren, kun je werknemers aanmoedigen om groener te rijden.

A-merk laadpalen voor bedrijven

Bij Opcharge staan kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel. Daarom werken we alleen met bewezen merken om ervoor te zorgen dat de laadpalen die we aanbieden van de hoogste kwaliteit zijn.

Ook geven we advies over de beste laadstations voor jouw bedrijfslocatie. Bij wegrestaurants zijn DC snelladers een goede oplossing, maar bij overnachtingsgelegenheden zijn normale AC-laders met een laadsnelheid van 22 kW vaak voldoende. Ook kijken we naar het aantal parkeerplaatsen en de mogelijkheid om meerdere elektrische auto’s per laadpaal te kunnen opladen. Is een wandlader de beste optie? Of juist een laadpaal met meerdere aansluitingen en vaste kabel? Met onze jarenlange ervaring kunnen we jou altijd de beste laadpaal adviseren.

Vraag een laadpaal aan voor jouw bedrijf

Zakelijk laadpunt aanvragen

OPCHARGE realiseert laadpalen voor uw bedrijf. Vul het aanvraagformulier in en ontdek de mogelijkheden.

Plaatsen, installeren en onderhouden

Als je besloten hebt om een elektrische laadpaal zakelijk voor jouw bedrijf aan te schaffen, kan het plaatsen en beheren ervan soms een drempel zijn. Gelukkig hoef je daar bij Opcharge niet tegenop te kijken. Wij nemen de installatie, bekabeling en het beheer voor onze rekening en vragen alleen om de deur open te doen voor het installatieteam. Daarna hoef je je geen zorgen meer te maken over de laadpaal en het onderhoud.

Elke maand lezen we de laadpaal uit en vergoeden we een deel van de gebruikte stroom per kWh. Dit betekent dat deze groene investering je niet alleen een goed gevoel geeft, maar ook geld oplevert. Het is een win-win situatie: je verdient geld terwijl je bijdraagt aan een groenere wereld. Bovendien krijgt het imago van jouw organisatie een impuls door aan duurzaamheid te denken. Als er niet genoeg stroom op de locatie aanwezig is, moet de stroomaansluiting verzwaard worden. Ook deze kosten neemt Opcharge op zich. Dit bespreken we vooraf en helpen je met het vinden van de juiste laadpaal en laadoplossing. Als je weet dat je stroomaansluiting al sterk genoeg is, kan ons installatieteam meteen over tot plaatsing van een passende laadoplossing. Elektrisch rijden is nog nooit zo makkelijk geweest. Klinkt dat niet ideaal?

Geen investering nodig

Het aanvragen, installeren en onderhouden van onze laadpalen is voor de aanvrager volledig kosteloos. Dit klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Voor het aanvragen van de beste laadoplossing hoef je geen investering te doen. Bij OPCHARGE rekenen we enkel kosten voor de verbruikte kWh. Je betaalt dus pas wanneer je daadwerkelijk stroom afneemt van één van onze laadpalen. Daarnaast is het aanschaffen van een zakelijk laadpunt anders dan bij een particulier of openbaar laadpunt. Je profiteert namelijk van fiscale voordelen. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Contact opnemen
Image

Verplichte laadvoorzieningen

De Europese Energy Performance of Buildings heeft ervoor gezorgd dat er een verplichting komt voor het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische auto’s in de private gebouwde omgeving. Bij een groot commercieel gebouw en/of woningbouw wordt dit al verplicht bij meer dan tien parkeerplaatsen. Door een elektrische laadinfrastructuur op jouw bedrijventerrein te plaatsen ben je al voor een eventuele verplichting verzekerd van stroomvoorzieningen voor elektrisch vervoer.

Dynamic Load balancing

Ook wordt geadviseerd om de oplaadpunten geschikt te maken voor ‘smart charging’ en ‘load balancing’. Deze methodiek controleert het energieverbruik en past indien nodig het laadvermogen van de laadpunten aan. Zo heeft iedere gebruiker altijd voldoende laadenergie. We zorgen er uiteraard voor dat onze laadpunten een ‘load balancing’-functionaliteit bevatten, een slimme laadpaal. Een bijkomend voordeel is dat bij een uitbreiding van het aantal laadpalen geen verzwaring van de elektriciteitsaansluiting nodig is. Wij zoeken naar een geschikte oplossing voor een duurzame toekomst en zorgen dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan bij een eventuele uitbreiding van jouw laadplein.

 

Zij gingen je voor

Opcharge is een specialist in laadoplossingen voor zowel openbare laadpunten als zakelijke laadpunten.  We hebben al voor een verscheidenheid aan bedrijven en grote gemeenten, zoals Eindhoven, Tilburg, Breda en Leiden, laadoplossingen gerealiseerd. Deze gemeenten zien ons als een belangrijke speler in hun inspanningen om de steden te verduurzamen. Let’s Green The City!

In 3 eenvoudige stappen geregeld

 

  • Laadpaal aanvragen

Om een elektrische laadpaal voor bedrijven aan te vragen, kun je het aanvraagformulier op de website van Opcharge invullen. Nadat we je aanvraag hebben ontvangen, zullen we ons beraden over de volgende stappen. De aanvrager van het elektrische oplaadpunt moet een voorstel doen voor de exacte locatie van de laadpaal. In samenspraak beoordelen we vervolgens of deze locatie aan alle eisen voldoet. Als de locatie aan de eisen voldoet, gaan we verder met het aanvraagproces.

  • Installatie

Na de aanvraag van de zakelijke laadpaal zullen onze installateurs aan de slag gaan met het plaatsen van de gewenste laadpaal. Opcharge ontzorgt volledig tijdens de installatie. Het enige wat we van je vragen is om de deur open te doen voor onze installateurs.

  • Onderhoud

Wanneer de laadpalen geïnstalleerd zijn, ben je klaar om te genieten van het gemak van elektrisch rijden. Het onderhoud van de elektrische laadpaal blijft na installatie de verantwoordelijkheid van Opcharge. We zullen ervoor zorgen dat jouw laadpunt zijn kwaliteit behoudt, ook na lange tijd. Gefeliciteerd met de installatie van jouw elektrische laadpaal voor jouw bedrijf!

Waarom kiezen bedrijven voor Opcharge?

box-2

EV-rijder centraal

Klantgerichtheid, service, oplossingen op maat en gevoel voor lokale omstandigheden voor de EV-rijder centraal

icon-home

Lokaal

We werken op een efficiënte manier samen met aannemers, lokale energieleveranciers en Nederlandse toeleveranciers.

Icon

Data driven

Met onze partner EVconsult maken we plankaarten voor proactieve plaatsing per gemeente

Image

Bespreek de mogelijkheden

Als je twijfelt over het aanschaffen van een elektrische laadpaal voor jouw bedrijf, begrijpen we dat. Als je meer wil weten over de mogelijke voordelen van een zakelijke laadpaal voor jouw organisatie op mogelijk diverse bedrijfslocaties, staan we altijd klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op en we bekijken samen jouw mogelijkheden. Op basis daarvan geven we ons advies over de mogelijke voordelen van een zakelijke laadpaal op jouw locatie. We hebben jarenlange ervaring in dit vakgebied en zijn gemotiveerd om onze kennis met je te delen.