Semi-publieke laadpaal

semi publieke laadpaal

Elektrisch rijden wordt de nieuwe norm en een betrouwbare laadinfrastructuur is dan onmisbaar. Semi-publieke laadpalen, ideaal voor bedrijven, gemeenten en wooncomplexen, horen in deze laadinfrastructuur thuis. OPCHARGE is gespecialiseerd in laadoplossingen voor zowel openbaar, zakelijk als privé gebruik. In alle gevallen adviseren en ondersteunen wij graag bij het kiezen van de juiste maatwerk laadoplossing. Meer informatie over semi-publieke laadpalen? Lees dan verder.

publieke laadpaal

Wat is een semi-publieke laadpaal?

Semi-publieke laadpalen bevinden zich op privéterrein, maar zijn ook toegankelijk voor publiek. Hierbij kun je denken aan laadpalen op parkeerplaatsen van bedrijven, winkelcentra, hotels, appartementsgebouwen en dergelijke. Deze laadpalen zijn niet altijd 24/7 beschikbaar voor het algemene publiek, omdat ze vaak tijdens bepaalde uren gereserveerd zijn voor werknemers, bewoners of klanten van die specifieke locatie. Het kan ook zijn dat het parkeerterrein van de desbetreffende locatie met semi-publieke laadpunten in de avonduren sluit.

Laadmogelijkheden voor bedrijven

In 2030 wil Nederland maar liefst 49% minder CO2 uitstoot genereren. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn elektrische auto’s met bijbehorende laadinfrastructuur erg belangrijk. Ook bedrijven spelen een grote rol in het bereiken van dit doel.

Door semi-publieke laadpunten te installeren op een berdrijventerrein, worden werknemers en bezoekers gestimuleerd om elektrische auto’s te gebruiken, die aanzienlijk minder emissies produceren in vergelijking met benzine- of dieselauto’s. Door elektrisch rijden toegankelijker te maken, faciliteren bedrijven de overstap naar schonere vervoersmiddelen. Hiermee wordt niet alleen de directe CO2-uitstoot van de voertuigen verminderd, maar wordt ook een bredere maatschappelijke verschuiving naar duurzame mobiliteit ondersteund.

Bij OPCHARGE kun je zakelijke laadpalen aanvragen. Meer informatie over zakelijke laadpalen, vind je hier.

Waarom OPCHARGE als aanbieder?

Toekomstgericht

Samen voor een groenere toekomst. Daar doen we bij OPCHARGE alles aan. Met onze semi-publieke laadpalen dragen we bij aan dit gezamenlijke doel.

Lokaal

OPCHARGE heeft efficiënte samenwerkingen met lokale energieleveranciers, aannemers en Nederlandse toeleveranciers.

box-2

Slimme oplossingen

Samen met EVconsult maakt OPCHARGE plankaarten voor proactieve plaatsing per gemeente op wijkniveau.

What's in it for you?

Kies voor kwaliteit

Vraag direct je laadpaal aan!

Onze tarieven hoeven niet de laagste te zijn; kwaliteit kent zijn waarde. Echter, we streven ernaar om competitief te zijn in prijs en toegankelijk te blijven voor alle EV-rijders, wetende dat prijs een overwegingsfactor is bij de keuze voor een laadoplossing. Met OPCHARGE onderscheiden we ons door klantvriendelijkheid, gebruiksgemak, betrouwbaarheid en een servicegerichte benadering. Als jarenlange elektrische rijders behandelen we onze klanten zoals we zelf behandeld willen worden. We bieden totale ontzorging, waarbij we ondersteuning bieden bij alle stappen in een aanvraagproces.

onafhankelijk beheersysteem

Voorwaarden van de gemeente

Semi-publieke laadpalen moeten minstens 10 uur per dag publiek toegankelijk zijn, ook in het weekend. Daarnaast moeten de semi-openbare laadpunten duidelijk aangegeven zijn, bijvoorbeeld met markeringen of borden, zodat duidelijk is dat ze bedoeld zijn voor het laden van elektrische voertuigen.

Bij gebouwen die niet voor bewoning zijn bestemd en waar meer dan 10 parkeerplaatsen op eigen terrein zijn, moet op z’n minst bij 20% van deze plekken een oplaadpunt en de benodigde infrastructuur voor het opladen geplaatst worden. Daarnaast dienen bestaande gebouwen met een parkeercapaciteit van meer dan 20 plaatsen vanaf 1 januari 2025 ten minste één oplaadpunt te hebben.

Per gemeente kunnen er nog andere voorwaarden gelden wat betreft publieke laadpunten.

Wij realiseerden al laadoplossingen voor

Aanvraag en locatiebepaling?

Een semi-openbare laadpaal kun je bij OPCHARGE gemakkelijk aanvragen via onze website. Vul ons online formulier in en maak jouw wensen en behoeften kenbaar. Vervolgens start ons team met de voorbereiding en gaat het over tot actie.

Een onderdeel van het online formulier, is het aanduiden van een gewenste locatie. Als aanvrager geef je een gewenste locatie voor het laadpunt aan. Samen met de desbetreffende gemeente controleren we of deze locatie voldoet aan de specifieke gemeentelijke criteria. Indien goedgekeurd, gaan we verder met de volgende fase van het aanvraagproces.

laadstation thuis

Wij zorgen voor installatie en onderhoud

Een groot deel van onze dienstverlening is het ontzorgen van onze opdrachtgevers. Na goedkeuring van de locatie gaan onze installateurs aan de slag. Tijdens de installatie hoef je je nergens zorgen over te maken. We vragen enkel dat je toegang verleent aan ons installatieteam.

Zodra je elektrische laadpaal operationeel is, neemt OPCHARGE de volledige verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de semi-publieke laadpaal. We garanderen een langdurige kwaliteit van jouw laadpaal, ook ver na de installatie.

hoog vermogen

Bekijk de kosten en tarieven

Wat kost laden bij een OPCHARGE laadpunt? Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Wij hanteren een vast tarief. De prijs die je per kWh betaalt is altijd €0,45 excl. BTW (€ 0,5445 incl. BTW) en een connectie tarief van € 0,25 excl. BTW per uur (€0,3025 incl. BTW). Sinds januari 2023 is de BTW op elektriciteit verhoogd van 9% naar 21%.

Publieke laadpalen laten plaatsen?

Is jouw terrein niet compleet zonder semi-openbare laadpalen? Vraag dan vandaag nog een laadpaal aan via OPCHARGE en biedt jouw medewerkers, klanten en/of bewoners de mogelijkheid om elektrische auto’s te laden. We helpen met het aanvraagproces, hebben laagdrempelig contact met een groot aantal gemeenten, geven advies op maat en blijven ook na installatie nauw betrokken bij de laadpalen. Met OPCHARGE vind je een partner in elektrisch rijden. We zien je aanvraag graag tegemoet.

Laadpaal aanvragen