23 mai 2022

Opcharge en Greenwheels plaatsen laadplek in het centrum

Eerste oplaadlocatie met deelauto in Eindhoven

In de Keizerstraat is sinds deze week de eerste oplaadlocatie met een elektrische deelauto in Eindhoven te vinden. De Nederlandse bedrijven Opcharge en Greenwheels slaan de handen ineen en maken hiermee het elektrisch rijden in het centrum van de stad verder mogelijk. Door de oplaadlocatie zet Eindhoven een nieuwe stap in de energietransitie. In Prinsenhof komt binnenkort een tweede elektrische deelauto.

Vanaf 2030 mogen er in Nederland geen benzine- of dieselauto’s meer verkocht worden. De opmars van elektrische auto’s is niet meer te stoppen. Opcharge draagt bij aan het versnellen van de groei van het aantal laadpalen in de openbare ruimte met laadpunten die rechtstreeks op het openbare netwerk zijn aangesloten. Greenwheels is al sinds 2000 actief in Eindhoven en zorgt al jaren voor minder privéauto’s op straat. Daarnaast werkt het bedrijf aan het verlagen van haar CO2-uitstoot, onder meer door het aantal elektrische deelauto’s uit te breiden.

Transitie

Pieter Haans en Freddy van Nispen, oprichters van het 100% Nederlandse Opcharge: ‘We zijn blij dat we samen met Greenwheels ook in Eindhoven kunnen bijdragen met onze laadpalen. We kennen de dynamische wereld van laadoplossingen en konden hier maatwerk leveren dankzij een goed persoonlijk contact met de gemeente en Greenwheels.’ Nederland streeft naar 500.000 laadpalen, met 1 miljoen laadpunten, in het jaar 2025. Om dat aantal te halen met de huidige laadpalen en tempo is het noodzakelijk om ruim 200 laadpalen per dag te plaatsen.

Enorme groei

De vraag naar station-based deelvervoer blijft ook in Eindhoven toenemen. Afgelopen jaar steeg het aantal gebruikers in Eindhoven met maar liefst 39%. Daarmee is de gemeente één van de sterkst stijgende steden als het gaat om Greenwheels-gebruikers. Met de recente uitbreiding van acht deelauto’s en de toevoeging van de twee elektrische auto’s zijn er inmiddels 40 in de stad te vinden. Greenwheels-directeur Andrew Berkhout is blij met deze stap en de goede samenwerking met Opcharge en de gemeente Eindhoven: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Door deelvervoer aantrekkelijker en toegankelijker te maken brengen we de CO2-uitstoot nog verder naar beneden.”

Opcharge Honored with Prestigious Sustainability Award 2023 by the UK Department of Business and Trade!
Navigating the Storm: Opcharge’s Involvement in the BlueTusk Atlantic Ocean Challenge
Opcharge UK Partners with Flowbird to Revolutionise Electric Vehicle Charging Infrastructure