Nieuws 05 juli 2021

OPCHARGE plaatst 40 laadpunten in Breda

EV Transitie

De Nederlandse overheid heeft de doelstelling geformuleerd om in 2025 1.000.000 elektrische voertuigen (EV’s) op de Nederlandse wegen te laten rijden. Deze gestelde doelstelling is ambitieus, maar haalbaar. Zo was de doelstelling voor 2020 om 200.000(PH)EV’s op de Nederlandse wegen te laten rijden. Deze is echter met 22% overschreden aangezien er totaal 255,431 (PH)EV’s in 2020 zijn geregistreerd.

De ambitie om 1.000.000 EV’s in 2025 op de Nederlandse wegen te laten rijden is daarom geen ondenkbaar scenario.

Factor voor succesvolle transitie

De belangrijkste factor voor een succesvol transitie is het kunnen opladen van de EV. De huidige EV-rijders met geen eigen oprit is afhankelijk van de oplaadpunten in de woonwijk of op het werk. Daarnaast dienen toekomstige EV-rijders voldoende oplaad gelegenheden te hebben om de transitie succesvol te laten zijn. Hierom dient de laadinfrastructuur de aankomende jaren aanzienlijk te worden uitgebreid. 

OPCHARGE heeft samen met de gemeente Breda een plankaart uitgewerkt, waarvan nu fase 1 wordt uitgerold. Het gaat hierbij om 40 nieuwe laadpunten, met een maximale laadcapaciteit van 22kWh, verdeeld over de gemeente Breda.

Niet te stoppen

De groei van elektrische voertuigen is niet te stoppen, zeker omdat alle autofabrikanten een (volledig) EV op de markt hebben gebracht. Hieruit blijkt dat ook de auto-industrie in de EV gelooft. De behoefte om te kunnen laden zal toenemen en daardoor dient de laadinfra uitgebreid te worden. De huidige laadpunten in de gemeente Breda dienen de komende jaren te worden uitgebreid en OPCHARGE zal hierbij haar steentje bijdragen, waarvan de eerste 40 een feit zijn.

Opcharge Honored with Prestigious Sustainability Award 2023 by the UK Department of Business and Trade!
Navigating the Storm: Opcharge’s Involvement in the BlueTusk Atlantic Ocean Challenge
Opcharge UK Partners with Flowbird to Revolutionise Electric Vehicle Charging Infrastructure