100% GREEN DUTCH POWER

Over ons

OPCHARGE is gespecialiseerd in laadoplossingen voor zowel openbaar, zakelijk als privé gebruik. In alle gevallen adviseren en ondersteunen wij u graag bij het kiezen van uw juiste maatwerk laadoplossing.

Image

Wij zijn OPCHARGE, de verbeterde versie van OPLAAD.net. Opgericht door Pieter Haans en Freddy van Nispen. Vanuit een brede commerciële achtergrond in de mobiliteit zijn we in de dynamische wereld van de laadoplossingen en alles wat daarbij komt kijken gestapt. We willen ons steentje bijdragen aan het versnellen van de groei van het aantal laadpalen in de openbare ruimte: laadpunten die rechtstreeks op het openbare netwerk zijn aangesloten.

Daarbij ambiëren we niet de grootste te worden. Wat we doen, willen we echter wel goed én groen doen. Nederland streeft naar 500.000 laadpalen, met 1 miljoen laadpunten, in het jaar 2025. Om dat aantal te halen met het huidige aantal en tempo is het noodzakelijk om ruim 200 laadpalen per dag te plaatsen! Wij willen daar graag ons aandeel aan leveren en hebben ons dan ook tot doel gesteld om 5 procent van de totale behoefte aan laadpunten in 2025 in te vullen. Dat kunnen we zowel voor openbaar, zakelijk als privé gebruik: altijd en overal met de juiste laadoplossing en met een complete ontzorging. Bij ons is uw laadvraag in goede en betrouwbare handen. We zijn zowel ISO 9001 als 14001 gecertificeerd. Met 25.000 laadpalen van Opcharge in 2025 weten wij dat de wereld een stukje duurzamer is geworden. Bent u als stad of bedrijf klaar voor elektrisch rijden? Dan zijn wij klaar voor u!

Image

De founders

Freddy van Nispen en Pieter Haans zijn geboren en getogen Brabanders met ruime ervaring in de automotive industrie. De wereld van dealers, importeurs en fabrikanten kent geen geheimen voor hen. Sterker nog: door hun internationale sales- en trainingervaring in de automotive branche zien zij welke nieuwe modellen over 5 jaar op de markt komen. Zo zagen ze als eerste de snelle opkomst van elektrisch rijden en de impact die dat heeft op de volledige keten van autorijden. Automotive is bepalend in de elektrificatie van autorijden. Tankstations zullen vervangen moeten worden door laadpalen. Hier zien zij de grootste uitdaging en ontwikkeling. En dus de grootste kans om een bijdrage te leveren aan de transitie van fossiele brandstoffen naar elektrisch. Het idee om dat om te zetten in ondernemerschap bracht hen bij elkaar. Geheel volgens hun karakters en achtergrond, voegden ze de daad bij het woord. In 2018 startten ze hun bedrijf voor het realiseren van openbare laadpalen en laadpalen voor bedrijven. Letterlijk door zelf de schop in de grond te zetten. Samen groeven ze 6 meter door het puin voor hun eerste laadpaal, bij hun favoriete restaurant in Breda. Vele palen volgden, in grote delen van Nederland. Nu niet meer door zelf graven, maar in een slimme samenwerking met Nederlandse toeleveranciers en lokale aannemers. De ambitie van OPCHARGE is gegroeid: 25.000 laadpunten in 2025. Maar Freddy en Pieter vergeten nooit waar ze vandaan komen. Service, klantgerichtheid, gevoel voor lokale omstandigheden en oplossingen op maat voor de EV-rijder staan centraal. Dat is voor hen vanzelfsprekend en daar mogen ze op worden aangesproken. Gewoon rechtstreeks, op hun eigen 06 nummers.
Opladen om de hoek: het kan! Let’s green the city!

Innovatief

OPCHARGE is constant op zoek naar innovatieve oplossingen voor publieke en semi-publieke laad infrastructuur

Lokaal

OPCHARGE werk waar mogelijk met lokale partijen. Lokaal stroom inkopen en lokale installateurs

Data driven

OPCHARGE maakt data gestuurde plankaarten voor gemeenten op wijk niveau

Realisatie van laadinfra is de succesfactor om emissieloze EV te laten slagen!”

Freddy van Nispen

Door realisatie van laadinfra ondersteunen wij de Energie transitie

Pieter Haans

Opcharge is genomineerd voor de Rabobank verkiezing voor meest innovatieve startende onderneming van het kwartaal

Rabobank
100% GREEN DUTCH POWER

OPCHARGE NIEUWS

OPCHARGE plaatst 40 laadpunten in Breda
32 extra laadpunten in gemeente Culemborg
Nieuw 10 jarige overeenkomst Eindhoven-OPCHARGE
Gemeente Helmond kiest voor slimme OPCHARGE oplossing
OPCHARGE plaatst laadpunten bij AaBe fabrieken Tilburg
Februari congres Vidar-Rabobank
3/3