Oplaadpunt elektrische auto regelen zonder investering

Ben je op zoek naar een oplaadpunt voor jouw elektrische auto? Opcharge helpt je graag met de realisatie van een oplaadpunt voor jouw elektrische auto. Opcharge is gespecialiseerd in openbare laadpalen en zakelijke laadpalen. Op deze pagina vertellen we je alles over de aanvraag van een oplaadpunt voor jouw elektrische auto.

Lees verder
zakelijke laadpalen

Openbare oplaadpunten elektrische auto’s

Een openbaar oplaadpunt voor elektrische auto’s mag door verschillende elektrische rijders worden gebruikt. Dit in tegenstelling tot een particuliere laadpaal die je op privé terrein plaatst. Openbare laadpalen zie je vaak terug op openbare parkeerplaatsen of een alternatieve locatie met veel elektrische voertuigen. Maar ook in een woonwijk mag je een publieke oplaadpaal plaatsen. Door deze te installeren stimuleer je jouw buurtgenoten om groener te rijden. Ben je ook benieuwd hoe lang je bij een laadpaal mag staan? Klik dan hier!
LET’S GREEN THE CITY.

elektrische auto aan opladen charging station

Zakelijke laadoplossingen

Met een zakelijke laadoplossing zorg je voor nét dat extra stukje service aan bezoekers of medewerkers. Door een laadpunt te realiseren op jouw bedrijventerrein kunnen bezoekers of medewerkers met een elektrische auto na een bezoek aan jouw bedrijf, hun weg zonder problemen vervolgen. Daarnaast motiveer je medewerkers, door elektrische laadpunten te faciliteren, om bij te dragen aan een groenere wereld. Wanneer je veel verschillende oplaadpunten op één locatie ziet, noemen we dit een laadplein. Dit kan een handig alternatief zijn wanneer je bijvoorbeeld op een bedrijventerrein gelokaliseerd bent. Voor de aanvraag van zakelijke laadpalen of een laadplein kun je bij OPCHARGE terecht.

Vraag een EV oplaadpunt aan

Als bezitter van een elektrische auto kun je niet zonder elektrisch oplaadpunt. Vraag daarom een oplaadpunt aan voor elektrische auto’s bij Opcharge en draag bij een aan groenere toekomst. Liever meerdere oplaadpunten aanvragen? Vraag via Opcharge een laadplein aan en voorzie jouw buurt of collega’s met een elektrische auto van verschillende oplaadpunten.

icon-home

Openbare laadpaal in uw gemeente aanvragen

Vraag hier gratis een laadpaal aan in een openbare ruimte of in de buurt van uw woonadres

box-2

Gratis laadpaal voor uw bedrijf aanvragen

OPCHARGE realiseert zakelijke laadpalen voor collega's of bezoekers met een elektrische auto.

duurzaam rijden is de toekomst met oplaadpunten ev rijders

Duurzaam laden is de toekomst

Zie je het ook om je heen? Steeds meer Nederlanders maken de overstap naar elektrisch rijden. We willen allemaal graag ons steentje bijdragen aan een groenere toekomst en dat laten we massaal zien in onze autokeuze.

Op het moment van schrijven telt Nederland ruim 81.000 laadpalen. Dit is al een goed begin maar de doelstelling is vele malen ambitieuzer. In Nederland moeten in 2025 namelijk een half miljoen laadpalen gerealiseerd worden. Opcharge neemt zijn verantwoordelijkheid en wil graag bijdragen aan deze doelstelling. Dit doen wij door zowel publieke laadpalen als zakelijke laadpalen te realiseren voor onze opdrachtgevers.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?

 1. Vraag een laadpaal aan bij OPCHARGE
  Met behulp van het formulier op onze website kun je een elektrisch oplaadpunt aanvragen. Wij bekijken jouw aanvraag nauwkeurig en gaan over tot actie
 2. Locatiebepaling
  De aanvrager van het elektrische oplaadpunt doet een voorstel voor de exacte locatie. Wij gaan dan kijken of deze locatie voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de desbetreffende gemeente. Voldoet deze aan de eisen? Dan gaan we door met de volgende stap.
 3. Kies type lader
  OPCHARGE heeft verschillende type laders; de standaardlader en de snellader. Je maakt een keuze voor een type lader, afhankelijk van jouw situatie. Snellader – DC Lader – heeft tussen 20 en 900 kilowatt, waarbij de standaardlader – AC Lader – tussen 11 en 22 kilowatt verbruikt.
 4. Installatie
  De locatie en type lader zijn bepaald. Onze installateurs kunnen nu over tot realisatie van het elektrische laadpunt. Hierin wordt je volledig ontzorgd. Het enige wat we van jou vragen is om de deur te openen voor onze installateurs.
 5. Onderhoud
  Jouw elektrische laadpunt is geïnstalleerd. Gefeliciteerd! Of je nu een openbaar laadpunt of zakelijk laadpunt hebt, het onderhoud na installatie blijft de verantwoordelijkheid van OPCHARGE. Wij zorgen ervoor dat jouw gerealiseerde elektrische laadpunt zijn kwaliteit behoudt. Ook lang na installatie.

De voordelen van OPCHARGE

Icon

Data driven

Samen met EVconsult maakt OPCHARGE plankaarten voor proactieve plaatsing per gemeente en wijkniveau.

icon-home

Lokaal

OPCHARGE heeft efficiënte samenwerkingen met lokale energieleveranciers, aannemers en Nederlandse toeleveranciers.

Icon

Toekomstgericht

Met een groen vizier richting de toekomst. Met onze elektrische laadoplossingen dragen wij bij aan een broodnodige groenere toekomst.

elektrische oplaadpunten openbaar nederland

Vertrouw op A-merken

OPCHARGE werkt graag met kwaliteit. Wij hechten daarom veel waarde aan de kwaliteit van onze elektrische laadpunten. We leveren enkel laadpalen (inclusief smart charging) van de goed beoordeelde A-merken Qube charger, Alfen charger en Easee charger. Zo kun je met een gerust hart jouw elektrische auto opladen via onze laadpalen.

Zij gingen je al voor

Geen financiering nodig

Een (openbare) laadpaal aanvragen zonder investering? Het klinkt te mooi om waar te zijn maar het kan bij OPCHARGE. Wij brengen namelijk geen kosten in rekening voor de installatie en onderhoud van onze laadpalen. Ideaal toch?

Bij OPCHARGE betaal je slechts per verbruikte kWh. Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Op onze laadpaal tarieven pagina vind je altijd de meest actuele tarieven.