100% DUTCH GREEN POWER

Laadpleinen voor elektrische auto's

Laadpalen zijn de toekomst. We zien steeds meer particulieren en bedrijven overstappen naar elektrische voertuigen. Afhankelijk van de situatie, kan het voorkomen dat één laadpaal niet voldoende capaciteit herbergt. Een laadplein is dan de oplossing. Laadpleinen zijn locaties, op een openbare ruimte of privé terrein, met meerdere laadpalen. Hierdoor stijgt de capaciteit en kunnen meer gebruikers slim laden op dezelfde locatie.

Laadpaal aanvragen
Image

Laadprojecten voor bedrijven, gemeenten en VVE’s

De grote opmars van de elektrische auto, heeft als gevolg dat enkel laadpalen zelf niet genoeg capaciteit herbergen. Hierin biedt een laadplein uitkomst. Ook voor bedrijven, een gemeente en VVE’s is een laadplein met meerdere oplaadpunten rendabel. Deze instanties verwelkomen, naast hun vaste medewerkers die elke dag gebruikmaken van de oplaadpunten, veel externe gebruikers. Om alle bezoekers en medewerkers te voorzien van een oplaadpunt, is in veel gevallen een laadplein dus noodzakelijk. Hierdoor kan elke auto opgeladen worden en kan iedereen zijn of haar weg zonder problemen vervolgen.

Wacht daarom niet te lang en speel in op deze trend. Informeer naar de mogelijkheden van een laadplein bij Opcharge en voorzie bezoekers en medewerkers van een extra service.

Laadvermogen en laadsnelheid

Het laadvermogen van een laadplein hangt af van de grootte van het laadplein. Logischerwijs hebben een groot aantal oplaadpunten meer stroom nodig dan een enkele laadpaal. De meeste bedrijven beschikken al over het juiste laadvermogen om een laadplein te realiseren. Hier hoeft geen aanpassing aan gedaan te worden. Voor de realisatie van een laadplein, onderzoekt Opcharge het aanwezige laadvermogen. Wanneer dit niet voldoende is, bekijkt Opcharge naar de mogelijkheden om dit laadvermogen te versterken tot het een volwaardig laadplein kan faciliteren.

De laadsnelheid is ook afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor hierin is het type lader dat gebruikt wordt om elektrisch rijden mogelijk te maken. Opcharge maakt gebruik van twee typen laders, namelijk:

  • Snellader – DC Lader – tussen de 20 en 900 kilowatt
  • Standaardlader – AC Lader – tussen 11 en 22 kilowatt

Een hotel is meer gebaat bij een standaardlader. Daar blijven elektrische auto’s vaak een hele nacht staan. Een bedrijf waar bezoekers komen en gaan is de snellader juist effectief. Binnen 45 minuten kan een bezoeker met behulp van de snellader zijn of haar weg weer vervolgen. Hoe dan ook, de laadpalen van Opcharge maken gebruik van Smart Charging: een gelijke verdeling van stroom over de verschillende oplaadpunten.

Image

Elektrische auto’s hebben toekomst

Het aantal Nederlanders dat in een elektrische auto stapt, stijgt elke dag in grote getale. De grote stijging is ook terug te zien in het aantal oplaadpunten. Nederland telt in 2022 ruim 81.000 openbare laadpalen en dit aantal blijft de komende jaren fors stijgen. Sterker nog, Nederland heeft als doel gesteld om per 2025 een half miljoen laadpalen te faciliteren voor elektrische rijders. Met de komst van het laadplein wordt deze doelstelling realistisch omdat meerdere laadpalen in één keer worden aangelegd.

De voordelen van OPCHARGE

box-2

Slimme oplossingen

Smart charging. Wij gaan met onze tijd mee en voorzien jullie van de nieuwste en slimste laadvoorzieningen.

icon-home

Lokaal

Opcharge heeft efficiënte samenwerkingen met lokale energieleveranciers, aannemers en Nederlandse toeleveranciers.

Toekomstgericht

We zien het belang van elektrisch rijden en dragen hier graag een steentje aan bij. Samen gaan wij voor een groenere toekomst.

What's in it for you?

Vraag nu jouw gratis laadplein aan

box-2

Opcharge ontzorgt jou volledig

Heb jij aan één laadpaal niet genoeg? Wil jij dat stukje extra service bieden aan klanten en medewerkers? Vraag dan een laadplein aan bij Opcharge. In samenspraak met jou onderzoeken we de technische mogelijkheden tot de realisatie van een laadplein, alvorens het laadplein geplaatst wordt.

Kies voor kwaliteit

De kwaliteit van het laadplein staat voor Opcharge op 1. Daarom leveren wij laadpalen van de goed beoordeelde en innovatieve A-merken Alfen charger, Easee charger en Qube charger. De installaties van deze kwalitatieve laadpalen worden gedaan door onze gekwalificeerde installateurs. Op deze manier waarborgen wij de kwaliteit van onze laadpalen en voorzien we jouw laadpaal van kwaliteit. Kies voor Opcharge, kies voor kwaliteit.

Image

Volledige ontzorging bij installatie en onderhoud

Het installatieproces van het laadplein loopt bij Opcharge snel en nauwkeurig. Na aanvraag beoordelen wij de opgegeven locatie, waarna de stroomvoorziening wordt gecheckt. Wanneer deze aan alle eisen voldoet gaan we over tot installatie van het laadplein. Je hoeft dan alleen de deur voor onze installateurs te openen. Jij kunt daarna gewoon weer door met jouw werk. Onze installateurs weten namelijk precies hoe ze een laadplein realiseren en gaan hier dan gelijk mee aan de slag.

Ook na de installatie van het laadplein wordt jij door Opcharge ontzorgt in het onderhoud van het laadplein. Het onderhoud van bijvoorbeeld de hardware (denk aan kabels en techniek) wordt door Opcharge voor eigen rekening genomen. Wij vragen jullie alleen de stroomvoorziening naar het juiste niveau te brengen wanneer deze niet aan de eisen voldoet, maar ook met deze kwestie kun je advies van ons opvragen. We helpen je graag.

Laadpunten zonder investering

Bij Opcharge neem je een laadplein af zonder investering. Dit klinkt te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Je betaalt bij Opcharge niet voor de installatie of verzorging van het laadplein. Er worden pas kosten in rekening gebracht na gebruik van het laadplein. Bij OPCHARGE betaal je slechts per verbruikte kWh. Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Op onze laadpaal tarieven pagina vind je altijd de meest actuele tarieven.

Tarieven
lets green the city

Wij realiseerden al slimme laadoplossingen voor

Openbare en zakelijke laadpalen behoren tot het specialisme van Opcharge. Dit doen wij al jaren en daar gaan we gewoon mee door. Inmiddels hebben we al een aantal (grote) gemeentes mogen voorzien van onze slimme laadoplossingen. Onder andere de gemeente Eindhoven, Tilburg, Breda en Leiden zijn in het bezit van door ons gerealiseerde laadoplossingen. Deze gemeentes hebben het vertrouwen in Opcharge uitgesproken en we willen graag doorgaan met het verduurzamen van Nederland. Onze slogan luidt daarom alsvolgt: LET’S GREEN THE CITY.

De passie voor slimme laadoplossingen zit diep geworteld bij de professionals van Opcharge. We zijn namelijk zelf al jaren actief elektrische rijders. Mede door deze ervaring en ons werk in de branche, weten we precies wat klanten verlangen op het gebied van slimme laadoplossingen.