Laadpaal plaatsen in de wijk of bij je bedrijf

Wil jij een laadpaal laten plaatsen in de wijk of bij je bedrijf? Opcharge installeert kosteloos de beste laadoplossingen voor bedrijven en gemeenten, ontzorgt vervolgens de aanvrager en garandeert de beste kwaliteit. Meer weten over het aanvraagproces en onze slimme laadoplossingen? Lees dan deze pagina en laat je informeren.

Laadpaal aanvragen
laadpaal laten plaatsen door Opcharge

Laadpaal plaatsen

Wanneer je in het bezit bent van een elektrische auto, is een laadpaal essentieel om jouw weg te kunnen vervolgen. Een laadpaal kun je echter niet overal plaatsen, hier zijn restricties aan verbonden. Op eigen terrein mag je een eigen laadpaal plaatsen maar op veel andere plekken dien je rekening te houden met regels, vaak opgesteld door de gemeente. Hieronder lees je het verschil tussen een laadpaal plaatsen op gemeentelijke grond/openbare ruimte en een laadpaal plaatsen bij jouw bedrijf.

Op gemeentelijke grond

Door een aanvraag bij Opcharge te doen, kun je een laadpaal laten installeren op gemeentelijke grond. Opcharge werkt onder meer nauw samen met de gemeenten Tilburg, Eindhoven, Breda, Leiden, Dordrecht en Culemborg. Elke gemeente hanteert andere regels rondom laadpalen, maar waar elke gemeente in overeenkomt is dat een laadpaal niet de openbare orde mag verstoren en niet te dicht geinstalleerd mag worden van een al bestaand oplaadpunt.

Laadpaal plaatsen bij je bedrijf

Een laadpaal installeren bij jouw bedrijf staat gelijk aan een extra service bieden aan jouw werknemers en klanten. Daarnaast stimuleer jij jouw medewerkers om ‘groener’ te rijden, wat bijdraagt aan een ‘schoon’ imago. Ontdek de mogelijkheden voor zakelijke laadpalen bij jouw bedrijf.

Vraag jouw laadproject aan

box-2

Openbaar laadpunt aanvragen

Wil jij een openbaar laadpunt aanvragen bij jou in de buurt? Een openbare laadpaal waar jouw buurt echt niet zonder kan? Vraag een openbaar laadpunt aan bij Opcharge. Onze samenwerking met verschillende gemeenten helpen ons dit op korte termijn te realiseren.

Zakelijk laadpunt aanvragen

Wil jij een zakelijke laadpaal aanvragen voor jou en jouw collega's? Wil jij die extra service bieden door een laadpaal beschikbaar te stellen voor medewerkers en gasten? Neem contact op met Opcharge en we bekijken de mogelijkheden.

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk

 1. Vraag een laadpaal aan bij OPCHARGE
  Een aanvraag voor het plaatsen van een laadpaal doe je op de website van OPCHARGE. Ons team bekijkt vervolgens jouw aanvraag en zij gaan vervolgens over tot de vervolgstappen en uiteindelijk realisatie.
 2. Bepalen van locatie
  Als aanvrager van de potentiële laadpaal, doe je een suggestie voor de gewenste locatie. Deze voorgestelde locatie wordt door ons team vervolgens onder de loep genomen. Alle gestelde eisen van de desbetreffende gemeente worden vervolgens langsgelopen. Voldoet de locatie aan alle gestelde eisen? Dan gaan we door met een nieuwe stap.
 3. Kies type lader
  OPCHARGE beschikt over een variërend aanbod aan laders, namelijk de standaardlader en de snellader. Jij maakt als aanvrager de beslissing tussen de verschillende laders, afhankelijk van jouw situatie. Uiteraard voorziet ons team je van advies. Onder het kopje ‘laadvermogen’ worden de verschillen tussen de typen laders voor je weergeven.
 4. Installatie
  Bij deze stap is de locatie en type lader al reeds bepaald. Nu zijn onze installateurs aan zet. Tijdens de plaatsing van de laadpaal wordt jij volledig ontzorgd door ons professionele team. Wij vragen alleen aan jou om de deur te openen voor onze installateur.
 5. Onderhoud
  Proficiat! De laadpaal is geplaatst en geïnstalleerd. Ook na realisatie van de door jou aangevraagde (openbare) laadpaal, zorgt OPCHARGE voor het onderhoud. Ons streven is om de kwaliteit van de geplaatste laadpaal te bewaren. Ook lang na installatie.

Wij realiseerden al slimme laadoplossingen voor

Image

EV-rijders zijn de toekomst

Elektrische auto’s nemen een steeds prominentere rol op het wegbeeld in. Opcharge heeft als missie om bij te dragen aan een groenere toekomst en daar helpt de elektrische wagen bij. We zijn er nog niet en dat realiseren we ons ook, daarom blijven we investeren. Nederland telt nu 81.000 laadpalen en dit aantal moet binnen drie jaar aanzienlijk toenemen. Het doel voor 2025 staat namelijk op 500.000 en wij helpen graag mee dat doel te bereiken. Let’s green the city!

De voordelen van OPCHARGE

Wij kunnen je wel vertellen dat je een laadpaal moet aanvragen via Opcharge, maar door met voordelen te komen geven we je een duidelijker beeld van de kracht van Opcharge.

box-2

Slimme oplossingen

Opcharge werkt met de slimste laadoplossingen. Onze elektrische aansluiting is voorzien van alle gemakken en nieuwste technologieën.

icon-home

Lokaal

Opcharge heeft efficiënte samenwerkingen met lokale energieleveranciers, aannemers en Nederlandse toeleveranciers.

Icon

Toekomstgericht

Ons vizier is altijd gericht op de toekomst. We leveren de nieuwste laadpalen en voorzien deze telkens weer van de nieuwste updates.

Image

Vertrouw op A-merken

OPCHARGE levert graag een (publieke) laadpaal van hoge kwaliteit. Wij doen er dan ook alles aan om deze belofte op te volgen. Door onze nauwe samenwerkingen met A-merken Alfen charger, Easee charger en Qube charger leveren wij enkel laadpalen van A-status met een hoge kwaliteit. Op deze manier kun je volledig vertrouwen op onze laadpalen.

Het laadvermogen

Opcharge heeft de beschikking tot verschillende soorten laadpalen om elektrische auto’s te voorzien van stroom. De standaardlader wordt vaak afgenomen door EV-rijders die hun elektrisch vervoer langer dan een paar uur stil laten staan aan de lader. Voor de wat vluchtigere opladers heeft Opcharge de snelladers beschikbaar. Deze leveren minimaal 20 kilowatt en maximaal tot wel 900 kilowatt. Welke lader is het meest geschikt voor jou?

 • Snellader – DC Lader – tussen 20 en 900 kilowatt
 • Standaardlader – AC Lader – tussen 11 en 22 kilowatt

Veilig laden

Al onze installateurs zijn voorzien van een rechtvaardig certificaat. Zij zijn bevoegd om op vakkundige wijze te werk te gaan en kunnen de laadpaal installeren zonder complicaties. Bij oplevering kun je er vanuit gaan dat de laadpaal in orde is en meteen klaar is voor gebruik.

 

Kosten en tarieven

Maar wat zijn dan de kosten en tarieven voor het plaatsen van zo’n laadpaal? Een terechte en belangrijke vraag met een simpel antwoord. Het plaatsen en onderhouden van een laadpaal is voor de aanvragen volledig kosteloos. Tot het gebruik van de laadpaal voor jouw hybride auto rekenen wij geen kosten. Bij OPCHARGE betaal je alleen per gebruikte kWh. Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Op onze laadpaal tarieven pagina kun je een kostenoverzicht per kWh vinden.

Image

Opcharge staat voor je klaar

Wil jij een laadpaal laten plaatsen in de wijk of bij je in de buurt? Neem contact op met Opcharge en bekijk samen met ons team de mogelijkheden. Voldoen jouw wensen aan alle eisen van de gemeente? Dan gaat ons team binnen korte termijn aan de slag en is de realisatie van jouw laadpaal een kwestie van tijd.