LET'S GREEN THE CITY

Laadpaal aanvragen gemeente

laadpaal aanvragen gemeente

In de groeiende wereld van het elektrisch rijden is een laadpaal aanvragen bij de gemeente een veelvoorkomende behoefte. Zowel zakelijk als privé kan een openbare laadpaal het leven een stuk eenvoudiger maken. Voor openbare laadpalen, biedt OPCHARGE de nodige ondersteuning om de juiste maatwerk laadoplossing te kiezen.

openbaar laadpunt

Openbare oplaadpunten

Bij Opcharge bieden we je verschillende opties voor het aanvragen van laadpalen. Je kunt kiezen om een openbare laadpaal aan te vragen in jouw gemeente, zelfs als dat een andere gemeente is dan waar je woont. Op deze manier kun je jouw buurt of collega’s aansporen om meer milieuvriendelijk te rijden. De aanvraagprocedure voor laadpalen in de openbare ruimte is bij Opcharge geheel vrijblijvend. Bovendien, als je een laadpaal voor je bedrijf nodig hebt, biedt Opcharge ook zakelijke laadpalen aan. Dus voor zowel particuliere als zakelijke laadpalen ben je bij Opcharge op de juiste plek.

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

Een openbare laadpaal voor jouw gemeente aanvragen bij OPCHARGE gaat eenvoudig en snel. Via onze website vul je een aanvraagformulier in. Hierin geef je onder andere aan op welke locatie de laadpaal gewenst is. Vervolgens gaat het team van OPCHARGE in gesprek met de desbetreffende gemeente om te onderzoeken of de gewenste locatie voldoet aan alle eisen. In veel gevallen vinden we een geschikte locatie en gaan we over tot installatie. Tijdens de installatie word je volledig ontzorgd door ons team. Wanneer de installatie is voltooid, stopt onze service niet. Ook het onderhoud van de geïnstalleerde laadpaal blijft de verantwoordelijkheid van OPCHARGE.

openbare laadpaal

De belangrijkste voorwaarden van de gemeenten

Het aanvragen van een laadpaal bij de gemeente is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Soms moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat je de eigenaar bent van een elektrische auto of dat je van plan bent er één aan te schaffen. Daarnaast moet de locatie van de laadpaal geschikt zijn voor het trottoir en veilig zijn voor het parkeren van auto’s. Veel gemeenten stellen als eis dat er binnen de straal van 200 meter geen ander openbaar oplaadpunt gevestigd is. Daarnaast stelt de gemeente als voorwaarde dat de aanvrager niet de mogelijkheid heeft om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein. Voldoet jouw situatie aan deze eisen?

laadpaal plaatsen
LETS GREEN THE CITY

Regio’s waar wij al laadpalen realiseren

Opcharge is gespecialiseerd in laadoplossingen voor zowel openbaar als zakelijk gebruik. Dit hebben we door de jaren heen al gedaan voor verschillende gerenommeerde bedrijven. Ook grote gemeenten als EindhovenTilburgBreda en Leiden kloppen bij ons aan voor het realiseren van laadoplossingen. Deze gemeenten zien Opcharge echt als een uitkomst voor het mede verduurzamen van de steden.

Waarom kiezen voor OPCHARGE?

box-2

Slimme oplossingen

Bij OPCHARGE richten we ons op slimme laadoplossingen. Dit betekent dat onze openbare laadpalen zijn ontworpen om efficiënt en effectief om te gaan met het elektriciteitsnetwerk. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanpassen aan de vraag naar stroom en de beschikbaarheid van duurzame energie.

Icon

Toekomstgericht

OPCHARGE is een vooruitstrevend bedrijf. Wij anticiperen op toekomstige trends en ontwikkelingen in het elektrisch rijden, zoals de toenemende vraag naar snelladen en het groeiende aantal elektrische auto's. Daarnaast houden we de technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om onze openbare laadpalen en services voortdurend te verbeteren. Plug and charge is hier een mooi voorbeeld van.

Icon

Lokaal

Wij zijn een lokaal bedrijf dat nauw samenwerkt met gemeenten. Dit betekent dat wij de lokale regelgeving en eisen kennen, wat het proces van een laadpaal aanvragen bij de gemeente vereenvoudigt en versnelt. Daarnaast zorgen we ervoor dat onze laadpalen passen in de lokale omgeving.

openbare laadpaal aanvragen

Kosten en tarieven

Hoeveel kost het om te laden bij een OPCHARGE laadstation? Ongeacht de gemeente waar u uw stroom betrekt, zijn de stroomtarieven per kWh bij alle OPCHARGE laadpalen hetzelfde. Wij hanteren een uniform tarief. De kosten die u per kWh betaalt, zijn altijd €0,45 excl. BTW (€ 0,5445 incl. BTW) en er wordt een connectietarief van € 0,25 excl. BTW per uur (€0,3025 incl. BTW) in rekening gebracht. Let op: sinds januari 2023 is het BTW-tarief op elektriciteit verhoogd van 9% naar 21%. De aanvraag en realisatie van een openbaar laadpunt is volledig kosteloos.

Laadpunt aanvragen in mijn gemeente

Het aanvragen van een laadpaal in uw gemeente is, met de juiste ondersteuning, een eenvoudig proces. Opcharge begeleidt bij elke stap, van de eerste aanvraag tot de installatie en het onderhoud van de laadpaal. Wil jij een laadpaal aanvragen? Vul vandaag nog ons aanvraagformulier in. LET’S GREEN THE CITY!

Neem contact op