Openbare laadpaal aanvragen Eindhoven

Ben jij woonachtig of werkzaam in de gemeente Eindhoven en heb jij de beschikking over een elektrische auto? Dan is een elektrische laadpaal noodzakelijk om jouw weg voort te zetten. Het aanvraagproces van zo’n laadpaal kan langs vele instanties gaan en daardoor tijdrovend worden.

Opcharge is hierin de ideale partner. Wij doen de aanvraag voor een zakelijke of openbare laadpaal bij de gemeente Eindhoven en ontzorgen je van alle acties rondom de voorziening van de zakelijke of openbare laadpalen. Beschik jij liever over een laadpaal in een andere gemeente? Kijk dan deze informatiepagina en zie de vele opties die Opcharge voor jou kan betekenen. LET’S GREEN THE CITY!

Laadpaal aanvragen
Image

Opcharge zorgt voor oplaadpunten in jouw gemeente

Opcharge heeft een duidelijke missie: bijdragen aan een groenere toekomst voor Nederland. Elke week worden er tientallen nieuwe laadpalen geplaatst en dan is een positieve ontwikkeling. Nederland rijdt steeds schoner. Opcharge ziet een kans om deze ontwikkeling in een stroomversnelling door te zetten door oplaadpunten in gemeenten te realiseren. Hieronder worden de twee typen laadpalen die Opcharge realiseert voor je uitgelicht. Welke past het best bij jou?

Openbaar

Opcharge realiseert laadpalen op openbare grond. Heb jij dus niet de mogelijkheid om een laadpunt op eigen terrein te plaatsen? Dan helpt Opcharge je graag met de aanvraag voor een openbaar laadpunt. De locatie voor het plaatsen van openbare oplaadpalen bepalen we samen. Je kan jouw voorkeur aangeven. Let wel; openbare oplaadpunten mogen ook gebruikt worden door jouw buurtgenoten en bezoekers. Opcharge doet dan een locatiecheck om te inspecteren of de gekozen locatie aan de juiste voorwaarden voldoet. Enkele voorwaarden worden later op deze pagina uitgelicht.

Laadpaal aanvragen

 

Op eigen bedrijfsgrond

Wil jij een laadpaal plaatsen op jouw eigen bedrijfsgrond? Ook dan kun je Opcharge inschakelen. Zakelijke laadpalen bieden net dat beetje extra service voor klanten en medewerkers waardoor zij met een glimlach hun weg vanaf jouw bedrijf vervolgen. De voorwaarden voor het plaatsen van een zakelijke laadpaal zijn soepeler dan een openbare laadpaal, omdat het hier eigen grond betreft. Wel is het belangrijk dat jouw stroomvoorziening sterk genoeg is. Is dit niet het geval? Dan versterkt Opcharge deze graag voor je zodat je alsnog gebruik kan maken van onze zakelijke laadpalen.

Lees meer over zakelijke laadpalen
Image

De voorwaarden van een openbaar laadstation

Om te voorkomen dat er onnodige openbare laadpunten worden geplaatst, heeft de gemeente Eindhoven een aantal voorwaarden opgesteld. De belangrijkste voorwaarden zijn hieronder te lezen.

  • De aanvragen dient een kentekenbewijs of leasecontract van een elektrische auto te tonen. Ben je nog niet in het bezit van een kentekenbewijs of leasecontract maar verwacht je deze wel binnen drie maanden te ontvangen? Toon dan de koopovereenkomst of een verklaring van de leasemaatschappij.
  • De aanvrager is ingeschreven als inwoner van de gemeente Eindhoven of minimaal 28 uur per week werkzaam in de gemeente Eindhoven.
  • De aanvrager is niet in de mogelijkheid om een laadpunt op eigen terrein te plaatsen.
  • Staat er binnen 300 meter van de gewenste locatie al een geplaatste laadpaal? Dan wordt er enkel een nieuwe laadpaal gerealiseerd wanneer de al reeds aanwezige laadpaal vaak bezet is. Dit beoordeelt de gemeente Eindhoven.
100% GREEN DUTCH POWER

Laadpaal aanvragen in Eindhoven

icon-home

Openbare laadpaal aanvragen

Voldoe jij aan de bovengenoemde voorwaarden en heb je behoefte aan een laadpaal in de buurt? Vraag vandaag nog een laadpaal aan.

Image

Hoe wordt de locatie bepaald?

De opdrachtgever bepaalt in eerste instantie waar hij of zij het laadpunt graag geplaatst ziet worden. Opcharge bekijkt vervolgens of deze gewenste locatie aan de gestelde voorwaarden voldoet. Tijdens de check wordt er gekeken naar de hinder voor eventueel verkeer. Veiligheid gaat namelijk altijd voor. Ook wordt gekeken naar de sterkte van de stroomvoorziening en of er al reeds geplaatste laadpunten in de omgeving zijn. Wanneer dit het geval is, veilt de gemeente een oordeel over de realisatie van de gewenste laadpaal.

Verloop van aanvraagproces

Je hebt de keuze gemaakt en vraagt een zakelijk of openbaar oplaadpunt aan via Opcharge. Wij gaan gelijk aan de slag om deze wens zo snel mogelijk te realiseren. Om het verloop van de aanvraag zo overzichtelijk mogelijk te maken hebben we een aanvraagproces voor je uitgetekend zodat jij niet voor onverwachte wendingen komt te staan. De verschillende stappen worden hieronder weergeven:

icon-home

Locatiecheck

De opdrachtgever kiest een locatie. Wij doen vervolgens een locatiecheck om nauwkeurig te onderzoeken of deze gekozen locatie aan de juiste voorwaarden voldoet.

Installatie

In het gewenste geval voldoet de locatie aan alle voorwaarden. Dat is het sein voor Opcharge om de installateurs de laadpalen te laten installeren.

Ontzorgen

De laadpaal is volledig geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Hier hoef je verder niet naar om te kijken. Opcharge neemt alle zorgen zoals het beheer en de verzorging van de kabels uit handen.

Geen aanschafkosten

Zakelijke of openbare laadpalen aanvragen bij Opcharge is een kosteloze investering, dit in tegenstelling tot de huur of koop van een eigen laadpaal. Ook voor de installatie en het beheer van de laadpalen worden door ons geen tarieven gerekend. Opcharge rekent enkel een tarief voor de verbruikte kWh. Bij OPCHARGE betaal je slechts per verbruikte kWh. Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Op onze laadpaal tarieven pagina vind je altijd de meest actuele tarieven.

Onze tarieven
In deze gemeentes kun jij een laadpaal aanvragen

Een laadpaal aanvragen in jouw buurt?

Laadpaal aanvragen Amersfoort

Amersfoort

Heb je een elektrische auto en maar geen parkeerplaats met eigen laadpaal? Opcharge helpt jou bij het aanvragen van openbare laadpunten

Alle gemeentes

Heb je geen eigen laadpaal en wil je openbare laadpunten in jouw buurt? Opcharge helpt je daar in deze gemeentes bij!