Openbare laadpaal aanvragen Dordrecht

elektrisch rijden oplaadpunt

Wil jij als EV-rijder een openbare laadpaal aanvragen in Dordrecht omdat jij woonachtig bent in deze mooie stad? Of beschik jij over een elektrische auto en ben jij werkzaam in Dordrecht? Opcharge ondersteunt jou in de aanvraag van een openbare laadpaal. Op deze pagina lees je alles over de aanvraag van een openbare laadpaal in Dordrecht. Ben jij er al uit? Vraag dan direct een laadpaal aan via onderstaande knop.

Laadpaal aanvragen
laadpaal dordrecht aanvragen via Opcharge

Opcharge realiseert oplaadpunten in jouw gemeente

Opcharge is jouw partner op het gebied van laadpalen. Wij ondersteunen in de aanvraag van laadpalen en zorgen ervoor dat jouw wens, de realisatie van een laadpaal, in vervulling gaat. Wij realiseren laadpalen op openbare plekken en op zakelijk terrein. Een laadpunt aanvragen is voor jou enkel een kosteloze investering. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar dat is het niet. Meer informatie over deze kosteloze investering kun je vinden onder het kopje ‘kosten en tarieven’.

De missie van Opcharge is om bij te dragen aan een groenere toekomst. Het is een positieve ontwikkeling dat Nederland meer en meer EV-rijders krijgt, maar dan moet de voorziening voor deze EV-rijders wel worden uitgebreid. Opcharge ziet hier kans om de helpende hand te bieden en samen een groenere toekomst te realiseren.

Wij hebben al vele oplaadpunten gerealiseerd voor verschillende bedrijven en gemeenten. Zo hebben wij onder meer een samenwerking met de gemeente Tilburg, Eindhoven, Breda, Helmond en Leiden. Onze slogan luidt daarom als volgt: Let’s green the city.

De voorwaarden:

Ook de gemeente Dordrecht ziet een stijging in het aantal elektrische auto’s en wil daarom ook groeien in het aantal openbare laadpalen. Ook zij zien dat de vraag blijft toenemen en dat er uitbreiding nodig is op het gebied van openbare oplaadpunten. Echter kan de gemeente niet zomaar oneindig laadpalen plaatsen. Hier kleven een aantal voorwaarden aan die zijn opgesteld door de gemeente Dordrecht.

  • Het oplaadpunt moet groot genoeg zijn voor meerdere oplaadpunten die eventueel in de toekomst worden gebouwd.
  • Het geplaatste oplaadpunt mag geen hinder zijn voor overig verkeer. Veiligheid gaat te allen tijde voor.
  • Het oplaadpunt mag geen hinder veroorzaken aan al staande bankjes en/of groene voorzieningen.
  • Als aanvrager ben je ingeschreven in de gemeente Dordrecht of ben je minimaal 28 uur per week werkzaam in de gemeente Dordrecht.
  • Als aanvrager heb je geen mogelijkheid om een laadpaal te installeren op eigen terrein
laadpaal openbaar

Openbare laadpaal aanvragen in Dordrecht

Woon jij in Dordrecht en zie jij geen kans tot het plaatsen van een eigen laadpaal op jouw terrein? Dat kan erg onhandig zijn wanneer je wel de beschikking hebt over een elektrisch voertuig. In dat geval helpt Opcharge jou graag met de aanvraag van een openbare laadpunten. Door onze jarenlange ervaring hebben wij dit al gerealiseerd voor verschillende partijen. Ben jij de volgende tevreden opdrachtgever van Opcharge? Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden, dan gaan wij met grote ambitie voor je aan de slag.

Het verloop van het aanvraagproces

Het besluit is gemaakt. Je wil een laadpunt aanvragen voor openbaar of zakelijk gebruik. Om het aanvraagproces zo overzichtelijk mogelijk te maken, heeft de gemeente Dordrecht een aanvraagproces opgesteld. Na het doorlopen van deze stappen is de aanvraag voltooid. De verschillende stappen worden hieronder weergeven:

icon-home

Locatie

De locatie wordt bekeken en door ons gecontroleerd. Voldoet deze aan alle voorwaarden van de gemeente?

Icon

Installatie

Wanneer de locatie aan de voorwaarden voldoet, gaan de installateurs van Opcharge over tot plaatsing

Icon

Ontzorgen

De zorgen worden volledig uit handen genomen door Opcharge. Denk hierbij aan beheer en de verzorging van kabels

Waar plaatsen we het laadpunt?

Jij bepaalt de plek en onze installateurs plaatsen dan de gewenste laadpaal. De locatie wordt natuurlijk wel nog eerst door ons gecheckt. We kijken of de locatie aan de bovengenoemde voorwaarden van de gemeente voldoet. Is dat allemaal in orde? Dan gaat onze installateur over tot plaatsing en kun jij gebruik maken van de laadpaal. Een belangrijk punt tijdens de locatiecheck, is de kracht van de stroomvoorziening. Wanneer deze niet sterk genoeg is, moet deze eerst worden versterkt voor onze installateurs over kunnen gaan tot plaatsing van de laadpalen.

oplaadpunt opcharge regelen gemeente

Welke laadpalen plaatsen we?

Wij hoeven niet de goedkoopste te zijn. Kwaliteit mag namelijk best een prijs hebben. Dat laten we ook zien in de laadpalen die we plaatsen. Deze zijn van hoge kwaliteit waardoor ze echt van toegevoegde waarde zijn in het oplaadpunt. De merken die wij gebruiken zijn: Alfen Charger, Easee Charger en Qube Charger. Daarnaast hebben we ook de beschikking over twee verschillende typen laadpalen. Een standaard lader en een snellader. Hieronder staat het verschil tussen de laders weergeven.

  • DC lader – snellader (tussen 20 en 900 kw)
  • AC lader – standaard lader (tussen 11 en 22 kw)

Kosten en tarieven

Zoals hierboven gemeld is de aanvraag en plaatsing van een openbare of zakelijke laadpaal voor jou een kosteloze investering. Dit in tegenstelling tot het kopen/huren van een eigen laadpaal. Zelfs de laadpaal laten installeren is bij Opcharge volledig kosteloos. Ook het beheer van de laadpalen, denk aan het verzorgen van kabels, de hosting van de laadpalen en de hardware, brengt voor jou geen enkele extra kosten met zich mee.

check op locatie van oplaadpunt door Opcharge

Een check op locatie

Alvorens wij overgaan tot aanvraag van een laadpaal bij de gemeente Dordrecht, doen wij een check op de locatie waar de laadpaal geplaatst moet worden. Wij kijken dan naar de voorwaarden die de gemeente Dordrecht heeft opgesteld en of de stroomuitvoering voldoet aan de juiste kracht voor het opladen van een elektrische auto. Wanneer dit niet het geval is, moet de stroomaansluiting versterkt worden en deze aanpassing wordt wel in rekening gebracht door ons.

Wanneer de stroomaansluiting wel voldoet, zijn de laadtarieven de enige kosten die jij als gebruiker van de laadpaal maakt. Je betaalt dan per kWh. Het maakt niet uit vanuit welke gemeente je stroom afneemt. De stroomtarieven per kWh die OPCHARGE hanteert zijn bij iedere laadpaal gelijk. Een actueel overzicht van de stroomtarieven van de gemeente Dordrecht en de overige gemeenten is hier te vinden.

In deze gemeentes kun jij een laadpaal aanvragen

Een laadpaal aanvragen in jouw buurt?

Laadpaal aanvragen Eindhoven

Eindhoven

Heb je een elektrische auto en geen eigen laadpaal op eigen terrein? Opcharge helpt jou bij het aanvragen van een laadpaal in Eindhoven.

Laadpaal in jouw regio

Alle gemeentes

Wil jij een openbaar oplaadpunt aanvragen in jouw gemeente voor jouw elektrische auto? Opcharge helpt je daar graag bij!