Laadpaal aanvragen Amersfoort

Ben jij woonachtig in het mooie Amersfoort en wil jij als EV-rijder een openbare laadpaal aanvragen? Of ben jij werkzaam in Amersfoort en beschik jij over een elektrische auto? Met OPCHARGE heb je een partner die jou ondersteunt in de aanvraag van openbare laadpalen. Wil je alles weten over wat OPCHARGE kan bieden in jouw aanvraag van een laadpunt in Amersfoort? Lees dan deze pagina. Heb je de beslissing al gemaakt? Vraag dan direct een laadpaal aan via onderstaande knop.

Laadpaal aanvragen
Image

Wij zorgen voor voldoende oplaadpunten bij jou in de buurt

Met OPCHARGE neem je een ervaren partner in de arm op het gebied van laadpunten. Wij ondersteunen jou van A tot Z in de aanvraag van een oplaadpunt. Wanneer de realisatie van een laadpaal is voltooid en jij tevreden bent, zijn wij dat ook.

OPCHARGE realiseert openbare oplaadpunten en oplaadpunten op gemeente en bedrijven terreinen. Het aanvragen van een oplaadpunt (openbaar of zakelijk) is volledig kosteloos. Alle informatie over deze kosteloze investering vind je onder het kopje ‘Er is geen investering nodig’.

Kosteloos een laadpaal aanvragen in Amersfoort

icon-home

Openbaar laadpunt aanvragen

Wil je eenvoudig en dicht bij huis of werk een voertuig elektrisch laden? Twijfel niet en vraag via OPCHARGE een openbaar laadpunt aan. Door onze samenwerking met de gemeente Amersfoort regelen we alles voor je. Zo kun je in mum van tijd de weg op terwijl je volledig voorzien bent van groene stroom in jouw buurt.

box-2

Laden bij het bedrijf

Wil jij nét dat stukje extra service aan jouw medewerkers of bezoekers bieden? Vraag dan een zakelijke laadpaal aan bij OPCHARGE. Naast de extra service, stimuleer je jouw medewerkers met een elektrisch laadpunt om 'groener' de weg op te gaan. Dit draagt bij aan een groenere toekomst en daar willen we allemaal toch naartoe? LET'S GREEN THE CITY.

Image

Vastgestelde publieke locaties

De gemeente Amersfoort hanteert een andere regel dan de meeste gemeenten. Zij hebben namelijk vaste locaties voor openbare laadstations. De locaties van de openbare laadpalen staan dus al vast en zijn al bekend bij de gemeente Amersfoort, waarna de laadpaal geplaatst kan worden. Deze ontwikkeling heeft de gemeente Amersfoort in gang gezet, om op deze manier te voldoen aan de toenemende vraag naar openbare laadpalen.

check op locatie van oplaadpunt door Opcharge

Waar kan je jouw elektrische auto al opladen?

Ben je woonachtig in Amersfoort en ben je benieuwd waar alle reeds geplaatste laadpalen zich bevinden? Klik hier en bekijk op welke vastgestelde publieke locaties een laadpaal geplaatst mag worden of waar al laadpalen geïnstalleerd zijn. De gemeente bouwt immers aan een openbaar netwerk van oplaadpalen.  Staat er nog geen openbare laadpaal in jouw directe omgeving? Doe je aanvraag bij OPCHARGE en wij gaan de mogelijkheden voor je onderzoeken.

Laden op eigen terrein

Naast de publieke opties, kun je ook een laadpaal plaatsen op eigen terrein of eigen parkeerplaats. Let er wel op dat er geen snoer van de eigen laadpaal op de openbare weg/trottoir ligt. OPCHARGE biedt dit niet aan. Bij OPCHARGE kun je wel een zakelijke laadpaal aanvragen. Wanneer je werkzaam bent op een bedrijventerrein in Amersfoort maar niet beschikt over een laadpaal, ondersteunen wij je in de aanvraag. Met een zakelijke laadpaal bied je jouw medewerkers en bezoekers net dat stukje extra service waardoor zij zonder problemen hun weg vervolgen.

Het aanvraagproces en de plaatsing

 

 1. Laadpaal aanvragen bij OPCHARGE
  Vraag via onze website een laadpaal in Amersfoort aan. Dit doe je door het aanvraagformulier op onze website in te vullen. Wij beramen ons over jouw aanvraag om vervolgens over te gaan tot actie.
 2. Locatiebepaling
  De aanvrager van het elektrische oplaadpunt doet een voorstel voor de exacte locatie. In samenspraak met de gemeente Amersfoort bekijken we of deze locatie voldoet aan alle eisen. Zoals hierboven vermeld hanteert deze gemeente andere regels met betrekking tot locaties van laadpalen. Wanneer de locatie aan de eisen voldoet, gaan we door met de volgende stap in het aanvraagproces.
 3. Kies type lader
  OPCHARGE biedt twee typen laders; de standaardlader en de snellader. Maak een keuze voor het type lader dat in jouw situatie noodzakelijk is. De verschillen tussen de snellader en standaardlader zijn als volgt: Snellader – DC Lader – tussen 20 en 900 kilowatt, standaardlader – AC Lader – tussen 11 en 22 kilowatt.
 4. Installatie
  Een laadpaal plaatsen. Je hebt de locatie en het type lader gekozen. Onze installateurs gaan nu aan de slag met de realisatie van de gewenste laadpaal. Je wordt volledig ontzorgd tijdens de installatie. Het enige wat we van jou vragen is om de deur te openen voor onze installateurs.
 5. Onderhoud
  Jouw elektrische laadpaal in Amersfoort is geïnstalleerd. Gefeliciteerd! Of je nu een openbaar laadpunt of zakelijk laadpunt hebt, het onderhoud na installatie blijft de verantwoordelijkheid van OPCHARGE. Wij zorgen ervoor dat jouw gerealiseerde elektrische laadpunt zijn kwaliteit behoudt. Ook lang na installatie.
Image

Er is geen investering nodig

Het klinkt wellicht te mooi om waar te zijn; een (openbaar) oplaadpunt aanvragen zonder investering. Bij OPCHARGE is dit de werkelijkheid. De installatie en onderhoud van de laadpalen zijn voor jou volledig kosteloos. Wij rekenen geen kosten. Je betaalt bij ons namelijk slechts een vergoeding per verbruikte en geladen kWh. We kunnen je hier geen standaard prijs per kWh beloven. Deze prijzen fluctueren namelijk en zijn per gemeente verschillend. Ben je benieuwd naar de actuele prijzen per kWh voor de gemeente Amersfoort? Bekijk dan deze pagina.

Kies voor OPCHARGE, kies voor A-merken

Wanneer je voor OPCHARGE kiest, kies je voor kwaliteit. De kwaliteit van onze diensten staan bij ons op 1. Mede daarom werken we alleen met goed beoordeelde en betrouwbare A-merken, zoals Alfen charger, Qube charger en Easee charger. Wij maken zelf een inschatting voor advies van laadpaal, afhankelijk van de aanvraag, de locatie en reeds geplaatste modellen in de omgeving. Het beste voor jouw elektrische auto!

lets green the city

Let’s green the city

De missie van OPCHARGE is om effectief bij te dragen aan een groenere toekomst. We zien de Nederlandse auto-industrie elke dag weer vergroenen met het aantal elektrische voertuigen en daar zijn we blij mee. We realiseren ons echter ook dat we er nog lang niet zijn. Op dit moment telt Nederland ruim 81.000 laadpalen. Dit aantal moet binnen drie jaar met ruim 300.000 laadpalen toenemen. Nederland heeft namelijk als doelstelling om in 2025 een half miljoen laadpalen te herbergen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij en dat begint in de steden. Onze slogan luidt daarom alsvolgt: Let’s green the city.

In deze gemeentes kun jij een laadpaal aanvragen

Een laadpaal aanvragen in jouw buurt?

Laadpaal aanvragen Eindhoven

Eindhoven

Wil jij een openbaar oplaadpunt aanvragen in Eindhoven voor elektrische auto's? Opcharge helpt je daar graag bij!

Laadpaal in jouw regio

Alle gemeentes

Heeft u een elektrische auto en geen eigen laadpaal op eigen terrein? Opcharge helpt jou bij het aanvragen van een laadpaal in deze gemeentes.