Let's green the city

Elektrische laadpaal aanvragen

elektrisch opladen

Wanneer je een nieuwe elektrische auto in bezit hebt, moet je ook een laadpaal aanvragen. Elektrische auto’s zijn misschien wel de beste en schoonste uitvinding van de eeuw, maar zonder elektrische laadpaal kom je de straat niet uit. Het kan zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor een elektrische laadpaal, maar in veel gevallen is de gemeente hier verantwoordelijk voor. Opcharge kan jou de helpende hand bieden bij het aanvragen van een openbare laadpaal. Een aanvraag voor een laadpaal is geheel kosteloos.

laadpaal exploitant

Openbare laadpaal

Openbare laadpalen zijn laadpalen waar iedereen gebruik van kan maken om zijn of haar elektrische auto op te laden. Bij openbare laadpalen dien je echter wel gebruik te maken van jouw eigen laadkabel. Dit hoeft bij snellaadpunten niet, daar zijn de kabels al aanwezig.

Nederland telt momenteel ruim 81.000 openbare laadpalen en dit aantal blijft de komende jaren in hoog tempo stijgen. Steeds meer autobezitters stappen over naar ‘groene’ elektrische auto’s en dus wordt de vraag naar openbare laadpalen ook steeds groter. Nederland heeft als doel gesteld om over drie jaar 500.000 laadpalen te herbergen in de openbare ruimte.

Voorwaarden van de gemeente

De voorwaarden voor de aanvraag van laadpalen zijn in elke gemeente anders. Toch hanteren alle gemeenten één gemene deler wanneer het aankomt op de aanvraag van laadpalen. Je kan een openbare laadpaal aanvragen wanneer je zelf geen laadpaal kan plaatsen. Dit betekent dat je niet de mogelijkheid hebt om op jouw terrein te parkeren en een laadpaal te plaatsen. Ook voor alle andere gevallen kun je altijd Opcharge inschakelen. Wij bekijken dan jouw situatie en gaan dan na bij de desbetreffende gemeente of je in aanmerking komt voor de aanvraag van een laadpaal.

openbaar laadpunt

Laadpunt op eigen terrein

Wanneer je een laadpunt op eigen terrein wil plaatsen, hoef je dit niet aan de gemeente te melden. Het plaatsen van laadpunten op jouw terrein regel je in dit geval zelf met de leverancier van de oplaadpunten. Wij realiseren op dit moment alleen laadpalen op eigen terrein voor bedrijven.

Elektrische laadpaal aanvragen

Bij Opcharge heb je twee keuzes tot het aanvragen van laadpalen. Je kan een openbare laadpaal in jouw gemeente aanvragen, ook als dat in een andere gemeente is dan jouw woonplaats. Zo stimuleer jij de buurt of jouw collega’s tot het ‘groener’ rijden. De aanvraag van de laadpalen in de openbare ruimte is bij Opcharge volledig vrijblijvend. Wil jij een laadpaal aanvragen voor op de zaak? Ook dan ben je bij Opcharge aan het juiste adres.

Openbare laadpaal in uw gemeente aanvragen

Vraag hier gratis een openbare laadpaal aan in de buurt van uw woonadres.

box-2

Gratis laadpaal voor uw bedrijf aanvragen

OPCHARGE realiseert laadpalen voor uw bedrijf. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Luisteren naar opdrachtgevers

Omdat wij zelf al jaren elektrisch rijden en in deze branche werkzaam zijn, weten we precies wat onze klanten verlangen. Ook luisteren wij altijd nauwkeurig naar de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers, hier spelen wij dan ook graag op in.

lets green the city
Let's green the city!

Wij realiseerden al laadoplossingen voor

Opcharge is gespecialiseerd in laadoplossingen voor zowel openbaar als zakelijk gebruik. Dit hebben we door de jaren heen al gedaan voor verschillende gerenommeerde bedrijven, maar ook grote gemeenten als Eindhoven, Tilburg, Breda en Leiden kloppen bij ons aan voor het realiseren van laadoplossingen. Deze gemeenten zien Opcharge echt als een uitkomst voor het mede verduurzamen van de steden. LET’S GREEN THE CITY.

In deze gemeentes kun jij een laadpaal aanvragen

Een laadpaal aanvragen in jouw buurt?

Laadpaal aanvragen Tilburg

Tilburg

Heeft u een elektrische auto en geen eigen parkeerterrein? In deze gemeente kun je een laadpunt aanvragen.

Laadpaal in jouw regio

Alle gemeentes

Openbaar oplaadpunt aanvragen in de gemeente voor jouw elektrische auto? Dat kan via Opcharge!