26 mei 2023

Hoelang duurt het opladen van een elektrische auto?

Voor veel mensen die overwegen een elektrische auto aan te schaffen, is de eerste vraag vaak: hoelang duurt het opladen van een elektrische auto? Het antwoord is echter niet eenduidig. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de laadtijd van een elektrische auto. Laten we die eens nader bekijken.

openbare laadpalen

Capaciteit van de accu

Voor de laadtijd van een elektrische auto is de capaciteit van de accu cruciaal. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh). Hoe groter de accucapaciteit, hoe langer het duurt om de accu volledig op te laden. Dit betekent dat auto’s met een grotere actieradius doorgaans langer nodig hebben om volledig opgeladen te worden.

Het vermogen van de laadpaal

Het opladen van een elektrische auto kan op twee manieren, namelijk door middel van AC laders (standaard laders) en DC laders (snelladers).

AC laders

AC laadpalen komen het meeste voor in Nederland. Deze laadpalen staan vaak op plekken waar mensen langer verblijven en leveren een lager vermogen. Het vermogen van AC laders varieert van 3,7 tot 22 kW.

DC laders

In Nederland zijn er minder DC laadpalen ten opzichte van AC laadpalen. DC laadpalen zijn bedoeld om onderweg te laden. Vandaar dat DC laadpunten in een korte tijd zoveel mogelijk stroom moeten leveren aan de accu. Het vermogen van DC laders is minimaal 47kW en kan op lopen tot 350kW.

Hoe snel jouw auto kan laden

AC laadpaal

Het vermogen wat afkomstig is van het elektriciteitsnet is altijd AC. De accu van een elektrische auto kan echter alleen DC stroom opslaan. Om een auto te kunnen laden wordt AC stroom omgezet naar DC stroom door middel van een omvormer. Nieuwere auto’s beschikken over betere omvormers, waardoor het sneller kan laden. Zo is het tegenwoordig normaal dat een elektrische auto 11 kW per uur kan laden. Hybride auto’s en auto’s die ouders zijn kunnen vaak minder kW per uur laden. De laadpaal zou dus bijvoorbeeld 22 kW kunnen leveren, maar omdat de auto 11 kW kan opnemen is de laadsnelheid van jouw auto 11 kW per uur.

DC laadpaal

Ook bij DC laden wordt de stroom omgezet van AC naar DC. Echter, bij DC laadpalen zit de omvormer in de laadpaal ingebouwd. Hierdoor wordt de stroom rechtstreeks naar de accu van de auto geleidt en is het vermogen dat een laadpaal kan bieden hoger. Wel is het belangrijk om te kijken of jouw auto snelladen ondersteund, want niet elke elektrische auto ondersteund dit. Daarnaast is het belangrijk om te kijken hoeveel kW per uur de auto kan opnemen via een DC lader. Dit verschilt namelijk per auto.

De laadpaal zou dus bijvoorbeeld 300kW kunnen leveren, maar omdat de auto 70 kW kan opnemen via snelladen is de laadsnelheid van jouw auto 70 kW per uur.

Hoe leeg de accu is

De huidige laadstatus van de accu speelt ook een rol in hoelang het duurt om de accu volledig op te laden. Het is aan te raden om een accu niet volledig leeg te laten lopen voordat deze wordt opgeladen. Daarmee wordt de laadtijd onnodig verlengd.

sneller laden

Verschillende type laders

Er zijn verschillende soorten laders beschikbaar voor het snel opladen van elektrische auto’s, namelijk AC laders (langzame laders) en DC laders (snelladers). De keuze van de lader kan de laadtijd aanzienlijk beïnvloeden.

AC laadpalen

Om te bepalen hoe snel jouw auto laadt bij een AC laadpaal ben je afhankelijk van bovenstaande factoren. Hieronder staat een voorbeeld hoe je de laadtijd kan berekenen.

Je komt thuis en ziet dat de 60kWh accu van je auto 30% is. Je wilt de accu tot 100% bijladen en dus zal je hiervoor 42 kW moeten bijladen. Je zet de auto bij een openbare laadpaal van Opcharge, die een vermogen kan leveren van 22 kW per uur. Echter, de laadsnelheid van je auto is 11 kW per uur. Om de auto volledig op te laden zal de auto iets minder dan 4 uur aan de laadpaal moeten staan.

DC laadpalen

Na lange ritten wil je natuurlijk snel je accu opladen. Maar ook bij snelladen ben je afhankelijk van bovenstaande factoren. Hieronder staat een voorbeeld hoe je de laadtijd kan berekenen. Je bent onderweg en ziet dat je de plaats van bestemming niet gaat halen. De
accu is 10% en dus wil je snel bijladen tot 60%. Hiervoor moet je 30kW bijladen en dus ga je bij een snellader laden, die een vermogen kan leveren van 80 kW per uur.

Omdat de laadsnelheid van je auto tot 200 kW is bij snelladers, benut je het volledige vermogen van de laadpaal. Om de auto volledig op te laden zal de auto er ongeveer 22 minuten over doen om de 30 kW bij te laden.

Tips om jouw auto zo snel mogelijk op te laden

Het plannen van een laadsessie kan helpen om de laadtijd te minimaliseren. Dit kan door gebruik te maken van een publieke laadpaal tijdens uw dagelijkse routine. Wanneer je de auto bijlaadt als je de boodschappen doet of als je aan het werk bent, kun je de oplaadtijd optimaal benutten.

Voor snel en efficiënt toegang tot een openbare laadpaal, biedt de laadpas uitkomst. Omdat in Nederland alle laadpalen voorzien zijn van deze functie helpt een laadpas om snel een laadsessie te kunnen starten. Probeer ook het energieverbruik te minimaliseren tijdens het rijden. Het gebruik van airconditioning en verwarming zorgen er namelijk voor dat de accu sneller leeg gaat. Door bewust met energie om te gaan, zorg je ervoor dat een accu langer meegaat en dat oplaadsessies korter zijn.

Benieuwd waar onze publieke laadpalen staan?

Opcharge timmert hard aan de weg en elke dag worden steden voorzien van openbare of zakelijke laadpalen. Inmiddels zijn wij actief in een groot aantal Nederlandse steden, zoals Breda, Tilburg, Arnhem, Eindhoven en Dordrecht. Klik hier voor een actueel overzicht. Ben je benieuwd hoe lang je bij een laadpaal mag staan? Klik dan hier. Klaar om de laadtijd van elektrische auto’s te minimaliseren en het meeste uit je elektrische rijervaring te halen? Kies vandaag nog voor Opcharge!

Opcharge Honored with Prestigious Sustainability Award 2023 by the UK Department of Business and Trade!
Navigating the Storm: Opcharge’s Involvement in the BlueTusk Atlantic Ocean Challenge
Opcharge UK Partners with Flowbird to Revolutionise Electric Vehicle Charging Infrastructure