Ben jij een EV-rijder, woon je in de gemeente Apeldoorn en wil jij een laadpaal aanvragen in Apeldoorn? Zoek niet verder, Opcharge ondersteunt jou in de aanvraag en realisatie van een laadpaal in Apeldoorn. Ook wanneer jij enkel werkzaam bent in de gemeente Apeldoorn helpt Opcharge jou in de aanvraag van een laadpunt. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en welke voorwaarden de gemeente Apeldoorn heeft opgesteld? Lees het op deze pagina.
Vraag een publieke laadpaal aanNiet iedereen heeft de mogelijkheid om een eigen laadpaal op eigen terrein te plaatsen. Als EV-rijder wil je toch een laadpaal op korte afstand tot je beschikking hebben. Daarom ondersteunt Opcharge in de aanvraag van een openbaar oplaadpunt. Een openbaar oplaadpunt is een laadpaal in jouw omgeving, die ook gebruikt mag worden door andere eigenaren van elektrische voertuigen. Elke gemeente heeft eigen restricties voor de plaatsing van een openbaar oplaadpunt. De restricties die de gemeente Apeldoorn heeft opgelegd, lees je verder op deze pagina.
Wil jij op een steenworp van jouw woning of werk een elektrisch voertuig opladen? Vraag vandaag nog via Opcharge een openbaar laadpunt aan en geniet op korte termijn van het gemak van een openbare laadpaal.
Wil jij als werkgever net dat stukje extra service bieden aan klanten en werknemers? Vraag een zakelijk laadpunt aan via Opcharge. Stimuleer jouw collega's om groener te rijden en draag bij aan een groen imago. Let's green the city!
1. Aanvraag
Via de website van Opcharge dien je een aanvraag in voor een laadpaal in Apeldoorn. In ons opgestelde formulier vul je jouw gegevens in en de gewenste locatie van de laadpaal in. Ons team beoordeelt deze aanvraag vervolgens zorgvuldig.
2. Controle voorwaarden
Elke gemeente heeft andere voorwaarden opgesteld voor de plaatsing van een (publieke) laadpaal. We houden het bij Opcharge echter wel graag laagdrempelig. Na jouw aanvraag gaan wij in overleg met de gemeente en lopen alle voorwaarden na. Is dit allemaal in orde? Dan gaan we door met de bepaling van de locatie.
3. Locatiebepaling
Ook aan de locatie kleven bepaalde voorwaarden die zijn opgesteld door de gemeente. Zo mag de laadpaal de veiligheid op de weg niet in gedrang brengen. Ook mag er binnen de straal van 200 meter geen andere laadpaal geplaatst zijn. De gemeente Apeldoorn wil een zo uitgebreid mogelijk netwerk van laadpalen die verspreid over de stad geplaatst zijn. Vandaar de keuze voor deze restrictie.
Wil je een laadpaal op de zaak? Dan controleren wij of jouw stroomvoorziening sterk genoeg is voor een laadpaal en/of laadplein. Mocht dit niet het geval zijn, adviseren we je om jouw stroomvoorziening te versterken. Ook daar kunnen wij je mee helpen. Raadpleeg hiervoor één van onze accountmanagers. De kosten voor het versterken van jouw stroomvoorziening nemen wij voor onze rekening.
4. Installatie
Het papierwerk is klaar en de locatie is goedgekeurd. Nu gaan onze installateurs aan de slag met de plaatsing van de gewenste laadpaal. Hier hoef jij niks voor te doen. Het realiseren van een publiek oplaadpunt duurt vanaf het moment van aanvragen minimaal drie tot vier maanden. Bij een zakelijke laadpaal geldt een kortere doorlooptijd.
5. Onderhoud
Het is zo ver! De laadpaal is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Gefeliciteerd! Ons werk zit er nu voorlopig op. Mocht er onverhoopt toch iets aan de hand zijn met de laadpaal, nemen wij de reparatie voor onze rekening.
Is er binnen een loopafstand van 250 meter van jouw woning of werk een oplaadpunt aanwezig? Dan kun je daar jouw elektrische auto opladen. Ben je van mening dat dit oplaadpunt te druk bezocht wordt waardoor jij geen kans ziet om jouw elektrisch voertuig op te laden? Dan onderzoeken we samen of er een extra publiek oplaadpunt nodig en mogelijk is. In deze plankaart kun je zien welke laadpunten er op dit moment zijn en wat nieuwe locaties voor laadpalen kunnen worden.
Wij hebben niet de ambitie om de goedkoopste aanbieder van publieke of zakelijke laadpalen te zijn. Kwaliteit staat voor ons namelijk hoog in het vaandel en dat mag dan ook best een prijs hebben. Toch willen we wel toegankelijk blijven voor alle aanvragers.
Om de kwaliteit te waarborgen werken wij alleen met A-merken. De A-merken van laadpalen die wij installeren zijn: Easee, Cube en Alfen. Deze kwalitatief uitstekende laadpalen zijn als standaardlader te verkregen. Een standaardlader (AC lader) levert een vermogen van 11 tot 22 kilowatt.
Het is misschien niet de eerste dienstverlening waar je aan denkt, maar een elektrische laadpaal installeren bij jouw bedrijf is een extra service aan medewerkers en klanten. Een klant die met zijn of haar elektrische voertuig een bezoek brengt aan jouw bedrijf, kan de weg weer vervolgen met een volle accu. Daarnaast stimuleer je jouw medewerkers om groener te rijden doordat er een zakelijke oplaadpunt aanwezig is. Geen openbare laadpaal aanvragen, maar interesse in een laadpaal voor jouw bedrijf? Bekijk de mogelijkheden voor laadpaal bedrijf.
We bewaren het mooiste voor het laatst. Een oplaadpunt aanvragen bij Opcharge is namelijk volledig kosteloos. Ook de installatie en het onderhoud van een laadpaal bij Opcharge is helemaal gratis. Wij rekenen een prijs per verbruikte kWh. Je betaalt bij ons dus pas na gebruik van de laadpaal. Bij iedere gemeente betaal je een vast tarief voor de verbruikte kWh. Wil je het actuele tarief per kWh inzien? Klik dan hier.
Geen eigen laadpaal op eigen terrein? Dan kun je bij ons een openbare laadpaal aanvragen en laten installeren.
Wil je zakelijk laden of openbaar laden? In deze regio's kun je via Opcharge een laadpaal laten installeren.